“Ēnu dienas” viesi PII “Pīlādzītis”

“Ēnu diena” ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem. “Ēnu dienas” mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Šīs programmas ietvaros skolēni jau skolas laikā, iepazīstot profesijas, var izvēlēties sev piemērotāko un apzināti virzīties savu mērķu īstenošanas virzienā.

Arī uzņēmumi, piedāvājot “ēnot” savos uzņēmumos, ir ieguvēji, jo tādā veidā var piesaistīt saviem uzņēmumiem jaunus speciālistus, radīt interesi par dažādām nozarēm vai pārliecināt skolēnus par kādas profesijas nozīmīgumu.

Skolēni izvēlas kādas profesijas pārstāvi un “Ēnu dienā” dodas viņu “ēnot”. Tas ir process, kad skolēns 4 – 6 stundas seko izvēlētā cilvēka darba gaitām, vērtējot un iepazīstoties ar konkrētās profesijas īpatnībām.

Skolotājs – šķiet, visiem zi-nāma profesija. Tomēr Ēnu dienā samērā daudzi skolēni visā Latvijā vēlas iepazīt tieši šo profesiju. Arī Krāslavā! Piecas enerģiskas un komunikablas meitenes 10. februāra rītā devās uz bērnudārzu “Pīlādzītis”. Viena no viņām sekoja pirmsskolas izglītības sporta skolotājas ikdienas gaitām, divas – mūzikas skolotājas gaitām un vēl divas “ēnoja” grupu audzinātājas.

Ēnu dienas noslēgumā iepazinos ar meitenēm un aicināju viņas izteikt savus novērojumus par pavadīto dienu bērnudārzā.

Inga PUDNIKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (23.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.