Seminārs Krāslavas un Dagdas novadu bibliotekāriem

16. februārī Krāslavas un Dagdas novadu bibliotekāri pulcējās Krāslavas novada centrālās bibliotēkas lasītavā uz semināru. Darba kārtībā bija trīs jautājumi – bibliotēku atkārtotas akreditācijas jautājumi; jaunākā literatūra kvalitatīvam bibliotēku krājumam; grāmatu tirdzniecības bāzes “Latvijas Grāmata” prezentācija.

Semināra dienas rīts bibliotēkā sākās ar grāmatu bāzes “Latvijas Grāmata” grāmatu tirdzniecību. Abu novadu bibliotēku vadītājas izmantoja iespēju, lai uz vietas apskatītu un uzreiz iegādātos grāmatu bāzes piedāvātās grāmatas.

Vienlaikus ar grāmatu tirdzniecību notika arī grāmatu tirdzniecības bāzes “Latvijas Grāmata” prezentācija, kur tika prezentēts tirdzniecības bāzes darbs, grāmatu pasūtīšanas iespējas internetā. Prezentētājs iedrošināja bibliotekāres pasūtīt grāmatas tirdzniecības bāzē pa internetu, neskatoties uz to, cik tuvu vai tālu pilsētas vai pagasta bibliotēka atrodas no Rīgas. Mūsdienās attālums vairs nav šķērslis, lai pasūtītās grāmatas varētu saņemt laikā.

Semināra galvenais jautājums bija saistīts ar bibliotēku atkārtotas akreditācijas jautājumiem. Šo semināra daļu izskaidroja lektores no Rīgas - LR Kultūras ministrijas vecākā referente Vanda Bērziņa un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre Ilze Kļaviņa. Lektores stāstīja bibliotekārēm par nepieciešamajiem sagatavošanās darbiem pirms akreditācijas, kādiem dokumentiem akreditācijas komisija pievērsīs uzmanību, kā ir jāsastāda darba plāns, kā piesaistīt jaunus lasītājus, kā popularizēt bibliotēkā notiekošo plašākai sabiedrībai interneta vidē utt. Jau ir zināms, ka Dagdas novadā bibliotēku atkārtota akreditācija būs septembrī. Nākošajā kārtā atkārtoti tiks akreditētas Krāslavas novada bibliotēkas.

Anna Bartuša, Krāslavas novada centrālās bibliotēkas bibliotekāre
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (26.02.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!