Vai musulmaņu bēgļi mūs iznīcinās? (No lasītāju vēstulēm)

Tādu jautājumu man gribas uzdot vai katram valdības pārstāvim. Kāpēc tā baidāmies? Piedevām vēl baidām savu tautu, ka nāks krievi un mūs iznīcinās. Nodzīvojām taču piecdesmit gadus Krievijas sastāvā un neiznīkām. Daudzi pat uzplauka, iegūstot Krievijas mācību iestādēs izglītību par brīvu, un šodien pat ieņem augstus amatus.

No visām pusēm dzirdam nicinājumus arī pret musulmaņiem, kuri mums vēl neko ļaunu nav nodarījuši. Kāpēc neredzam īstos iemeslus, kuri ved postā mūsu valsti un tautu? Man prātā nāk ģeniālā persiešu dzejnieka Saadi vārdi, kurš savos aforismos saka: “Ja tu par otru runā tikai sliktu, tad pats neesi labs.” Vai nebūtu jāieklausās šajos vārdos?

Esam beidzot sagaidījuši jauno valdību, un rodas cerība, ka šī valdība tūlīt jau ķersies pie darba. Arī pie tikumiskās audzināšanas likuma. Kāds tas būs? Droši vien tas būs “brīvības” un visatļautības likums, kur nekādas tikumības nebūs. No pasaules sākuma Dievs mums jau ir devis desmit bauslības, pēc kurām cilvēkam ir jādzīvo pasaulē. Vai mūsu likumdevēji taisās mainīt Dieva dotos likumus?

Magdalēna Vjatere

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (26.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit![/B