Kungi atcerējās par pensionāriem

Par to, cik humāna ir valsts, liecina tās attieksme pret sirmgalvjiem, invalīdiem un bērniem. Izmirstošā Latvija ar lielām problēmām sociālajā sfērā un veselības aprūpē ir rūgta mūsdienu dzīves realitāte.

Arvien paplašinās plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem, bet tagadējā valdošā elite ieies vēsturē ar savu neiedomājamo alkatību. Skolotāju streika dienā valsts varas pārstāvji, pirmkārt, apliecināja, ka rūpējas tikai par savu labklājību, palielinot ministru darba algas pat par 700 eiro, kas ir vienkārši fantastisks atalgojuma pieaugums mūsu smagajos laikos! Bet partijas “Vienotība” vadītāja Solvita Āboltiņa, nemaz nekautrējoties par savu nekaunīgo rīcību, pagājušajā vasarā atklāti izņirgājās par pensionāriem, kuri piedalījās piketā pie Saeimas, it kā viņa pati par lielu naudu varēs sev nopirkt mūžīgu jaunību.

Tautas ticējums: ja Saeimas deputāti atceras par pensionāriem, tad vēlēšanas nav aiz kalniem. Viss tiek iepazīts salīdzinājumā, un pensijas nodrošinājuma ziņā Latvija jau sen ir ierindojusies Eiropas autsaideru vidū. Tikai mūsu valstī no pensijas, kas pārsniedz 235 eiro, tiek iekasēts ienākuma nodoklis. Divas trešdaļas pensionāru jau iepriekš ar grūtībām varēja savilkt galus kopā, taču tagad viņu situāciju ļoti saasināja straujš apkures tarifu pieaugums. Vēl joprojām nezaudē savu aktualitāti pensiju piemaksas atcelšana par darba stāžu līdz 1996. gadam.

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (26.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit![/B