Latgales pašvaldību pozīcija skandalozās BBC filmas sakarā

Šī gada 19. februārī Latviju pāršalca informatīvā vētra, kurā tika analizēta, apspriesta un izvērtēta BBC filma “World War Three: Inside The War Room”.

BBC veidotā filma “World War Three: Inside The War Room” ir izraisījusi plašu starptautisku rezonansi Eiropas politiskajā vidē, sabiedrībā un mediju slejās.

Lai arī filmu veidotāji atzīst, ka tā ir mākslas filma, to noskatoties, nepatīkamas nogulsnes atstāj kadri par Latgali un Daugavpili.

Tāpēc pirms filmas rādīšanas LTV lielākā daļa Latgales pašvaldības vadītāju apvienojās viedokļa izteikšanā atklātā vēstulē, kas tika nosūtīta LR Ārlietu ministram, Valsts SIA Latvijas Televīzija valdes priekšsēdētājam, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājai, LR Valsts prezidentam, LR Ministru prezidentam, LR Iekšlietu ministram, LR VARAM ministram.

Atklātajā vēstulē Latgales pašvaldību vadītāji piemin gan vēsturiskos notikumus, kas norisinājušies Latgalē 1917. gadā, gan aicina Latvijas Valsts Ārlietu ministru un atbildīgās amatpersonas izvērtēt augstākminētās filmas demonstrēšanas sekas un tās ietekmi uz Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona kopējo tēlu un sociāli ekonomiskās attīstības perspektīvu. Kā arī lūdz nodrošināt visus iespējamos pasākumus Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona reputācijas atjaunošanai starptautiskajā līmenī, tai skaitā, pieprasot BBC objektīva materiāla sagatavošanu un demonstrēšanu šajā TV kanālā!

Elizabete Viļuma-Gražule

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (26.02.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit![/B