Lielas bēdas ir mums līdzās

Demisionējusī Latvijas valdība prezentēja ziņojumu par nacionālo drošību. No šī dokumenta izriet, ka par galveno draudu valstij tiek uzskatīti narkomāni. No šī satraucošā vēstījuma ir skaidrs, ka pēdējā gada laikā strauji pieaudzis to noziegumu skaits, kas ir saistīti ar narkotisko vielu izplatīšanu un lietošanu.

Valdības ziņojumā par nacionālo drošību ir uzsvērts, ka mūsu republika narkobaroniem ir kļuvusi par pārkraušanas bāzi, kur ir organizēta aizliegto preparātu transportēšana, un ne tikai no austrumiem uz rietumiem. Daudzi Latvijas iedzīvotāji ir iesaistīti arī kokaīna kontrabandās no Latīņamerikas valstīm uz Eiropu. Pēdējā laikā Latvijā narkotikas sākuši pārdot internetā un piegādāt pa pastu.

Valsts policijas atskaites sapulcē priekšnieks Ints Ķuzis paziņoja, ka noziedzīgo darbību, kas saistītas ar narkotisko līdzekļu nelegālu apgrozījumu, ir kļuvis par 817 vairāk. Pagājušajā gadā tika reģistrēti 3613 tādi noziegumi. 1562 no tiem ir saistīti ar narkotisko un psihotropo vielu iegādāšanos un glabāšanu nelielā daudzumā, bet 619 - ar narkotiku kontrabandu.

Aleksejs GONČAROVS
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 17 (01.03.2013.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.