Bravo, Aivar! “Eži”, atkārtot!

img

Patiesi laimīgs ir tas cilvēks, kas iemācījies ne tikai pats smelties spēkus radošajā daiļradē, bet arī dāvāt prieku citiem. Pavisam nesen es nosaucu šo renovēto Tautas namu par jauno ciema kultūras centru, bet pagājušajā sestdienā par to vēlreiz pārliecinājos: trāpīju desmitniekā.

Vēl nav izgaisušas spilgtās atmiņas par Dagdas novada mākslinieciskās pašdarbības dalībnieku festivālu, kas notika janvāri, un, lūk, kārtējais aicinājums uz Andzeļiem. Un nevis uz vienkāršu pasākumu, bet uz jubilejas svinībām: deju kolektīva “Eži” desmitgadi. Lai piedod mani lasītāji par šo pārlieku lielo uzmanību, ko veltu vienam pasākumam, bet, vērojot ar fotoreportiera acīm spilgtā ansambļa panākumus horeogrāfijas jomā, es jau sen pamanīju tā galveno rozīnīti – Aivara Platača žilbinoši plašo smaidu. Grūti nepiekrist – izteikts fotogēniskums! Un viņš ne tikai īstenoja savu sapni par lauku ansambļa dibināšanu, bet arī turpina vest savus domubiedrus uz meistarības virsotnēm. Veiksmīgi izejot cauri pirmajiem šķēršļiem, mūsu dienās “Eži” uzstājas vienā līmenī ar pārējiem kolektīviem gan Latvijas mērogā, gan starptautiskajos festivālos.

Tam ir grūti noticēt, bet atskaites koncerta laikā Andzeļu dejotāji pārsteidza pārpildīto zāli ar desmit priekšnesumiem! Mainījās skatuves tērpi, ikviens dejas solis izskatījās tik labi atstrādāts, ka izsauca vētrainu skatītāju reakciju. Ne reizi vien skanēja saucieni “Atkārtot!”, un dejotāji dāvāja publikai divkāršu prieku.

Aleksejs GONČAROVS Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 18 (04.03.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!