Krimināls, notikumi

Laika periodā no 26.02.2016. līdz 04.03.2016. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 43 notikumi. Būtiskākie:

Uzsākti 2 kriminālprocesi atbilstoši Krimināllikuma 193. panta 2. daļai (nelikumīgas darbības ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem). Sociālajos tīklos sievietēm tika piedāvāts darbs, bet pretī pieprasīti bankas konta dati, tajā skaitā informācija internetbankas piekļuvei, ko potenciālie darba meklētāji lētticīgi izpauž. Rezultātā, izmantojot viņu kontus, nelikumīgi tiek noformēti “ātrie kredīti”. Notiek izmeklēšana.

29. februārī Krāslavā, realizējot operatīvo informāciju un veicot sankcionētu kratīšanu, 1989. g. dzimušā vīrieša dzīvoklī, Vienības ielā 12, policijas darbinieki izņēma, iespējams, narkotiskas vielas. Nozīmēta ekspertīze.

Krāslavas policijas iecirknī tika uzsākti 2 kriminālprocesi atbilstoši Krimināllikuma 179.panta 1.daļai (piesavināšanās) par to, ka Krāslavas pilsētas iedzīvotāji, noslēdzot līgumu ar AS “nomo.lv” par mantu nomu, nav pildījuši līguma nosacījumus un preci neatgriež.

29. februārī tika saņemts paziņojums par to, ka no frizētavas, kas atrodas Krāslavā, Aronsona ielā, tika izdarīta dažādu mantu zādzība. Veicot kriminālmeklēšanas pasākumus, noskaidrots, ka zādzību izdarīja K., dzimis 2000. gadā un M., dzimis 1997.g. Ļaundari iekļuva telpā, pateicoties nepilngadīgā spējām darboties ar atbilstošiem instrumentiem. Uzsākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.