Inga Pizāne - Dilba. “Tu neesi sniegs”

Inga Pizāne - Dilba ir krāslaviete, kura savu dzimto pilsētu sauc par sirdspilsētu. Viņa ir sirsnīga, atvērta un komunikabla.

Ar Ingu, manuprāt, var runāt par it visu, taču šoreiz saruna būs tikai un vienīgi par dzeju. Ne tikai tāpēc, ka viņa ir dzejniece, bet arī tāpēc, ka viņas profesionālajā dzīvē šī gada februāris ir ļoti nozīmīgs laiks - klajā nācis Ingas Pizānes - Dilbas pirmais dzejas krājums “tu neesi sniegs”.

Ar talantīgo krāslavieti varēs tikties Krāslavas centrālajā bibliotēkā jau šo piektdien plkst. 16.00. Pirms doties uz tikšanos, aicināju Ingu uz nelielu sarunu (tikai par dzeju).
Ko Tev nozīmē pirmais dzejas krājums?

Šis dzejas krājums ir pirmais lielais atskaites punkts manā literārajā ceļā, tāpēc bez šaubām tas ir ļoti gaidīts un izsapņots notikums, kas man nozīmē ļoti daudz. Vienlaikus tas, protams, ir tikai sākums, un ļoti ceru, ka šī nebūs mana vienīgā grāmata.

Ko simbolizē krājuma nosaukums “Tu neesi sniegs?”

Grāmatas nosaukums ir pirmā rinda no krājuma dzejoļa 42. lappusē. Tāds bija nosaukums arī manai pirmajai publikācijai, tāpēc gluži likumsakarīgi šī rinda no vienkāršas rindas izauga par grāmatas nosaukumu. Bet, runājot par simbolisko nozīmi, ar vārdiem „tu neesi sniegs” es vēršos pie cilvēka un mīlestības, kas neizkūst, nepazūd kā sniegs, bet turpina dzīvot man līdzās.

Inga PUDNIKA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 19 (08.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.