Ir dzimis Zino Davidofs, tabakas un parfimērijas izstrādājumu ražošanas firmas dibinātājs (Ir iemesls!)

Kad skaties uz šī cilvēka fotogrāfiju, rodas izjūta, ka viņš ir kaut kur jau redzēts. Viņš ir līdzīgs gan princim Čārlzam, gan komiķim Fernandelam... Īstenībā viņš nav līdzīgs nevienam, jo pats ir viens no unikālākajām un neatkārtojamākajām personībām.

Bet viņa biznesa tapšanas vēsturi ir vērts nopietni izpētīt visiem jaunajiem uzņēmējiem. Viņa veiksmes stāstu...

Zinovijs Davidovs, tieši tā, nevis par Zino Davidofu sauca šo talantīgo biznesmeni un vienkārši stūrgalvīgo cilvēku, kurš ir izveidojis veselu impēriju, kas ražoja cigārus, cigaretes, parfimēriju, konjaku un vīnu, apģērbu un elites klases aksesuārus. Zjama ir dzimis 1906. gadā Kijevā. Tēvam pilsētas nomalē bija tabakas tirgotava, bet mamma visu mūžu nodarbojās ar bērnu audzināšanu un mājsaimniecību. Davidovs-tēvs sapņoja, lai viņa dēls spēlētu vijoli, tāpēc nabaga bērns vairākas stundas dienā pavadīja, veicot nogurdinošus vingrinājumus pie veca instrumenta, kuru viņš no visas sirds ienīda. Kad Kijevā sākās ebreju grautiņi, ģimene ātri savāca mantas un devās prom – uz tolerantāko un mierīgāko Eiropu. Ceļš nebija viegls, Davidoviem nācās pat iesaistīties kautiņā ar robežsargiem, vairākas robežas viņi šķērsoja nelikumīgi. Šveice kļuva par to valsti, kur Zjamas talanti varēja izvērsties visā savā krāšņumā.

Atvēruši tabakas veikalu klusajā Ženēvas ieliņā, Davidovi (ap to laiku jau Davidofi) baudīja normālu dzīvi un pārticību.

Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (11.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.