Indija, tāla un tuva

img

Kas nemainās, tas neizdzīvo. Pēdējā laikā ar prieku konstatējam: redakcijā arvien biežāk iegriežas mūsu lasītāji, un ne tikai ar problēmām, bet arī ar interesantiem piedāvājumiem. Atnes savus rakstus un izsaka sirsnīgus novēlējumus - turpināt neatkarības, drosmes un objektivitātes kursu.

Nesen “Ezerzemes” redakciju apmeklēja Anna Krumpāne - ārste, uzņēmēja-biškope un uzticīga “Ezerzemes” lasītāja. Jauniem iespaidiem pārpildīta, krāslaviete izteica vēlēšanos pastāstīt par divām fantastiskām nedēļām, kas tika pavadītas tālajā un pasakainajā Indijā. Ceļojumu cienītāja pirms tam apskatījusi gandrīz visas Eiropas valstis, jūsmoja par senās Ēģiptes piramīdām un aizceļoja līdz pat saulainajai Kubai. Vecākā paaudze izaugusi, skatoties Indijas filmas, un šī romantiskā mūzikas un deju pasaule ilgus gadus šķita mums ļoti tāla un nesasniedzama. Jau brieduma gados diplomēta ārste ar ievērojamu praktisko zināšanu bagāžu arvien biežāk sāka aizdomāties par Indiju. Viņu vilināja citas civilizācijas pasaule, kur ir sakrāta bagāta pieredze, kas saistīta ar tikumīgas personības veidošanas sfēru, veselības problēmu risināšanu un ikviena cilvēka sapni - ilggadību.

Ļoti bieži mūsu dzīves gaitas ir atkarīgas no nejaušības, laimīga gadījuma. Pirms Ziemassvētkiem piezvanīja draudzene Aija ar negaidītu piedāvājumu - apmeklēt Indiju nelielā kompānijā un par visai pieticīgu cenu. Kurš gan atteiksies no īstas laimes, kas uzkritusi kā sniegs uz galvas, un mūsu Anna sacīja “jā”. Pirms tam viņai nebija nekādas intereses par jogu, cilvēka psihes un fizioloģijas pārvaldīšanas mācību un metodiku, bet ar Aleksandru Lahtionovu, grupas vadītāju, iepazinās pirms paša brauciena.

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (11.03.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.