Drīzumā tiks pielikts punkts pašvaldību propagandas informatīvajiem izdevumiem

Cik maksā BEZMAKSAS pašvaldību informatīvie izdevumi tavā novadā?
Turpinājums, sākumu lasiet “Ezerzeme” nr. 20 (11.03.2016.)

“Krāslavas Vēstis”

Visdāsnāk ar informāciju novadniekus nodrošina Krāslavas novada pašvaldība. Bet, vai izvērtējot tās saturu, netiks konstatēts nepamatots budžeta izlietojums, par kuru savā argumentācijā min Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis, analizējot pašvaldību propagandas izdevumus?

Informatīvais laikraksts “Krāslavas Vēstis” iznāk divas reizes mēnesī. Krāslavas pašvaldība arī uztur mājaslapu “Krāslavas vēstis”, kurā ne tikai ir pieejami ikmēneša “Krāslavas Vēstis” numuri, bet arī video materiāli, plaši pasākumu apraksti, intervijas, diskusijas, maksas sludinājumi, komerciālu pasākumu afišas. Vārdu sakot, viss par un ap Krāslavas novadu. Sabiedrība var izteikt savu viedokli komentāru sadaļā, uzdot interesējošos jautājumus. Ja vērtē informācijas apjomu, tad mājas lapa ir informācijas pārbagāta. Tās dažādība un apjoms ir līdzīgs www.aglona.net mājaslapā sniegtajai informācijai. Taču ir viens BET. Pašvaldības mājaslapās viss pozitīvi ietērpts un neviena raksta, kas paustu kritisku viedokli, argumentētu problēmsituāciju - pretēji neatkarīgajai presei. Tāpēc rodas pamatots jautājums, vai Krāslavas novads ir Latvijas Veiksmes stāsts, kuram problēmas gājušas secen?

Vai tomēr tas ir viens no piemēriem, kādēļ kultūras ministram jāveido darba grupas, lai kaut kādā veidā ierobežotu šo pārbagāto informācijas sniegšanu no nodokļu maksātāju kabatām, kas tuvojoties vēlēšanām sāk izskatīties pēc propagandas? Ja informācija ir vienpusēja, tā nesniedz patieso ainu un atgādina iekārtu, kas okupācijas laikā bija mūsu teritorijā, kad bija nevis neatkarīgas avīzes, bet partijas un valdības izdoti informatīvie izdevumi. Arī tajos nedrīkstēja būt kritika par varu.

Elizabete Viļuma-Gražule

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (15.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.