Lielie lasīšanas svētki Rīgā

Bērni, lasiet grāmatas, tas prātu pacilā. /Vecais Stenders/

Visa aizritējušā gada garumā Dagdas un Krāslavas novadu 24 bibliotēkas (tajā skaitā 7 skolu bibliotēkas) aktīvi darbojās lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015.”

Žūrijas kolekcijas grāmatas Dagdas un Krāslavas novados lasīja un vērtēja vairāk nekā 550 bērni un vecāki. Visaktīvākie lasītāji izrādījās pirmsskolu izglītības iestāžu “Pienenīte” un “Pīlādzītis” bērni.

5. martā 36 aktīvākie žūrijas eksperti devās uz Rīgu, lai piedalītos Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas noslēguma pasākumā – “Lielie lasīšanas svētki”. Lasīšanas svētki tika organizēti jau 14. reizi, bet šis gads īpašs ar to, ka svētki notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Gaismas pils Ziedoņa zālē, kur godināja gada populārāko grāmatu autorus, ilustrētājus, tulkotājus un izdevējus.

Liels prieks par Dagdas bērnu bibliotēkas, Asūnes, Konstantinovas, Andzeļu, Ezernieku, Bērziņu pagastu tautu bibliotēku bibliotekārēm, kuras aizveda bērnus uz Gaismas pili, lai vairotu lasīšanas prieku un palīksmotu kopā ar visiem Latvijas lasītājiem.

Viktorija Urbanoviča, KNCB Bērnu literatūras nodaļas vadītāja

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (15.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.