Gudrs, vēl gudrāks jeb “VISZINIS 2016” Dagdā

Erudītu konkurss Dagdā “Viszinis 2016” pulcēja gudrākos no gudrākajiem Dagdas novada skolu pārstāvjiem. Erudītu konkursā šogad piedalījās 22 septīto – devīto klašu skolēni no četrām novada skolām.

Andzeļu pamatskolu pārstāvēja Ainārs Kraulišs, Anna Klimanova, Anna Burceva, Sabīne Čumika, Viktorija Višņakova, Jana Krauliša, Lolita Ļebedeva un Alīna Seļavina; Ezernieku vidusskolu - Jūlija Mošaka un Violeta Milaševiča; Dagdas vidusskolu - Elīna Staģe, Agate Krilova, Lauris Vandišs, Karīna Kuzmenko, Juris Andžāns, Kaspars Romanovskis, Olga Kurakina un Žanis Mizāns; Andrupenes pamatskolu – Ilze Reča, Alīna Zvidriņa, Liene Reča un Mārtiņš Konošonoks.

Konkursa dalībniekiem tika izvirzīti divi uzdevumi. Pirmais – īsa prezentācija par sevi, tā saucamā “lifta saruna”, kad minūtes laikā jāspēj pastāstīt par sevi būtiskākais. Otrs uzdevums – atbildes uz jautājumiem. Atšķirībā no Rīgas konkursa, Dagdā visiem dalībniekiem bija iespēja atbildēt uz visiem konkursa jautājumiem. Konkurss netika dalīts kārtās, jautājumi sekoja viens pēc otra. Zīmīgi, ka tie bija 98 – tikpat, cik gadu mūsu valstij. Jāatzīst, ka es nevarēju minūtes laikā rast atbildi katram jautājumam. Konkursa rezultātus vērtēja žūrija – Jauniešu iniciatīvu centra Jaunatnes lietu speciāliste Svetlana Ilatovska un Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas speciāliste Evita Krūmiņa.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (15.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.