Kad kolektīvā “pārgudrības” sit augstu vilni jeb kā atbild Aglonas novada dome

Kā jau iepriekš minēju, š.g. 8. februārī laikraksta “Ezerzeme” vārdā nosūtīju Aglonas, Dagdas un Krāslavas pašvaldībām informācijas pieprasījumu par katra novada izdoto informatīvo izdevumu izmaksām.

Visām pašvaldībām tika nosūtīts informācijas pieprasījums ar identisku tekstu, izņemot to, ka katrā pieprasījumā bija minēta konkrētā pašvaldība, kurā vērsos.

Visātrāk atbildi sniedza Dagdas pašvaldība. Pēc tās var secināt, ka Dagdas pašvaldības darbinieks, izlasot pieprasījumu, saprata, kādu informāciju korespondente pieprasa, kam informācija tiks izmantota un pat vēl vairāk, sniedzot atbildi, aprēķināja izdevuma “Dagdas Novada Ziņas” vidējās izmaksas, kas netika prasītas. Tātad informācijas pieprasījums bija skaidrs un uz to laicīgi tika sniegta atbilde. Par ko jāsaka liels paldies.

Otrā ar uzdoto uzdevumu galā tika Krāslavas pašvaldība. Ievērojot likumu, laicīgi sniedza starpziņojumu un pavēstīja, kurā dienā tiks iesniegta atbilde un solītajā datumā to arī iesniedza. Kaut arī pēc sniegtajām ziņām īsti nevarēja aprēķināt viena informācijas izdevuma vidējās izmaksas, taču, kopumā ņemot, atbilde tika sniegta pēc būtības. Paldies par to!

Elizabete VIĻUMA-GRAŽULE

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (15.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.