Sirdij tīk liriskas dziesmas

“Jūs tik skaisti izskatāties, jums ir tik jauneklīgas balsis, un jūs tik labi dziedat!” – tas ir viens no daudzajiem komplimentiem, ko saņēmušas krievu dziesmu ansambļa “Ivuška” dalībnieces. Varu tiem pievienoties, jo patiesi apbrīnoju šo sieviešu enerģiju un dzīvesprieku, bet tad, kad viņas dzied, liekas, viņas paceļas pāri laikam un telpai – tik skaistas un apgarotas ir viņu sejas.

Nupat, vokālo ansambļu konkursa I kārtā, kas notika Krāslavas KN, ansamblis “Ivuška” ieguva II pakāpes vērtējumu – 35.33 punktus, kas ir labākais novērtējums senioru ansambļu grupā.

Norunātajā tikšanās laikā atnācu uz kārtējo mēģinājumu ar vēlmi uzzināt, kas viņas saista ansamblī, kas liek katru nedēļu sanākt kopā, mācīties jaunas dziesmas, uzstāties koncertos? Vaicāju to vadītājai un visām 12 dalībniecēm.

Antoņina Tuče: ““Ivuška” ir viens no maniem četriem kolektīviem, ko vadu. Ar šo kolektīvu esmu kopā no pirmās dienas. Sākumā tas bija domāts kā koris, tam bija pat divi sastāvi. Kā jau tas parasti notiek, laika gaitā “izkristalizējās” pamatsastāvs, 10 - 12 cilvēki. Šobrīd ir 12 dziedātājas. Nav bijis tā, ka kāds aizietu tāpēc, ka vairs negrib dziedāt. Aiziet vai nu viņsaulē, vai maina dzīvesvietu. Dziedātājas ir atbildīgas un disciplinētas. Ar viņām ir viegli un patīkami strādāt.”

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 22 (18.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR