Dzīvot, cienot sevi un citus

Klausoties un skatoties krievu dziesmu ansambļa “Ivuška” uzstāšanos, nevar nepamanīt neliela auguma, bet ļoti izteiksmīgu dziedātāju – Jeļenu Savinih. Nupat, 8. martā, kundze nosvinēja savu 91. dzimšanas dienu.

Jubilāres meita Natālija Kļimjato par savu māmiņu saka: “Viņa man ir tā, kurai līdzināties – nekad nečīkst, ir dzīvespriecīga, viesmīlīga. Viņas enerģija un dzīves mīlestība iedvesmo. Lielisks piemērs visiem, arī maniem dēliem, viņas mazdēliem, kurus viņa ir palīdzējusi audzināt - Jevģēnijam un Andrejam un mazmazdēliem – Ņikitam, Makaram un Gļebam. Esmu viņai ļoti pateicīga.”

Kā tādā vecumā saglabāt dzīvesprieku un enerģiju? Varbūt dzīve viņu ir lutinājusi? Ļoti vēlējos to noskaidrot un lūdzu atļauju apciemojumam.

Mani uzņēma laipni un sirsnīgi: “Atvainojiet, varbūt ir vēsi, bet man patīk svaigs gaiss”, Jeļenas kundze aicina mani viesistabā. Vāzēs vēl ziedi no dzimšanas dienas svinībām, tepat jau sagatavots foto albums un viņa stāsta par savu dzīvi:

“Piedzimu Ļeņingradā 1925. gada 8. martā. Māte bija strādniece rūpnīcā, tēvs – militārpersona. Dzīvojām komunālajā dzīvoklī, ģimenē bijām trīs bērni – es, pāris gadus vecāka māsa un jaunāks brālītis.

Iveta LEIKUMA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 23 (22.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.