Latgales reģiona skolotāju metodiskais forums “Globālā izglītība manā stundā”

16. martā Daugavpils Centra vidusskolā notika pedagogu forums, kas bija veltīts globālās problemātikas jautājumu integrācijai izglītībā. Par foruma dalībniekiem kļuva skolotāji no Daugavpils un Rēzeknes pilsētas, kā arī no Daugavpils un Krāslavas novada.

Pasākumā iesaistījās ne tikai vispārizglītojošās skolas, bet arī profesionālās skolas un tehnikumi. Daudziem dalībniekiem forums kļuva par aktivitāti, kas noslēdza kursus “Lokālais un globālais vēstures un sociālo zinību un zinātņu priekšmetos”.

Centra vidusskolas aktu zālē sapulcējās ap pusotra simta pedagogu, vēstures un sociālo zinību pasniedzēji, kā arī kulturoloģijas un ekonomikas, matemātikas un ģeogrāfijas, ķīmijas un fizikas, sākumskolas skolotāji un klases audzinātāji. No viņiem ar ziņojumiem forumā uzstājās 65 dalībnieki!

Plenārsēdi atklāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pārstāvji. Foruma organizatori novēlēja panākumus visiem, kas sapulcējās zālē, lai dalītos pieredzē, kas saistīta ar globālo izglītību, kā arī tiem, kas ieradās forumā, lai Iegūtu šādu pieredzi.

Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 23 (22.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.