Izmaiņas tiešo maksājumu piešķiršanas kārtībā lauksaimniekiem

Valdība 15. martā apstiprināja grozījumus tiešo maksājumu piešķiršanas kārtībā lauksaimniekiem, pilnveidojot atsevišķus piemērošanas noteikumus.

Par vienotā iesnieguma iesniegšanu, grozījumi tiešmaksājumu piešķiršanas kārtībā noteic, ka tā iesniegšanas gala termiņš turpmāk ik gadu būs 22. maijs, un paredz obligātu pienākumu iesniegt vienoto iesniegumu Lauku atbalsta dienesta (LAD) elektroniskās pieteikšanās sistēmā (EPS) tiem lauksaimniekiem, kuru rīcībā ir 10 vai vairāk hektāru lauksaimniecības zemes.

Lauksaimnieki, kuru rīcībā ir mazāk nekā 10 ha lauksaimniecības zemes, arī tiek aicināti iesniegt vienoto iesniegumu LAD elektroniskajā pieteikšanās sistēmā. Viņi varēs iesniegt vienoto iesniegumu arī papīra formā, bet tad līdz 10. maijam ir jāiesniedz pieprasījums LAD vienotā iesnieguma veidlapas un lauku bloku kartes papīra formā saņemšanai.

Saskaņā ar noteikumiem būs iespēja LAD publiskajā lauku bloku kartē redzēt saimniecības laukiem blakus esošus bioloģiski apsaimniekotus laukus un apzināt šo lauku saskares joslas, kurās piesardzīgi lietojami augu aizsardzības un mēslošanas līdzekļi.

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 24 (29.03.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR