Kristaps Seikals: ”Gribu strādāt savā dzimtajā pusē!”

No šī gada janvāra Krāslavas slimnīcas uzņemšanas nodaļā darbu sāka ārsts Kristaps Seikals Uz norunāto tikšanos “Ezerzemes” redakcijā viņš ierodas norunātajā laikā.

Tas ir pirmais patīkamais iespaids un secinājums, ka laiks tiek uztverts kā vērtība. Lai gan iepriekš neesam bijuši personiski pazīstami, lūdzu atļauju uzrunai uz “Tu”, jo jaunais ārsts ir manas meitas vecumā, un saruna pie kafijas tases varēja sākties: Satiekot Tevi kā jauno ārstu, vairumam pacientu droši vien ir vēlme uzzināt par Tevi vairāk. Pastāsti, lūdzu, par sevi.

Krāslava ir mana dzimtā pilsēta. Abi ar brāli Kasparu piedzimām 1990. gada 13. jūlijā. Esam jaunākie četru bērnu ģimenē. Mūsu ģimene ir ļoti draudzīga. Nākam no stiprām latgaļu dzimtām – Unzuliem Skaistā, Celitāniem Izvaltā un Seikaliem Kombuļos. Galvenā dzimtas kopā turētāja ir mana vecāmāte Anastasija Unzule (dzim.Celitāne). Esam draudzīga radu saime. Kopā svinam svētkus, ja rodas problēmas, vienmēr palīdzam un aizsargājam viens otru. Bērnībā dzīvojām Skaistas ciemā, vēlāk vecāki nopirka māju no Tračumu ģimenes, netālu no Skaistas ciemata. Cik man zināms, manā dzimtā ārstu pirms manis nebija. Bet viens no Tračumu dēliem, Juris Tračums, ir ārsts, tātad es esmu otrais ārsts no šīs mājas. Bērnībā bēniņos atradu viņa halātu, bet tas nebija noteicošais profesijas izvēlē (Kristaps smaida). Doma kļūt par ārstu man bija jau no bērnības.

Kā pagāja Tavi skolas gadi? Kuri no skolotājiem palikuši atmiņā?

Mācības sāku Skaistas pamatskolā. Klasē tolaik bijām 26 skolēni. Mana pirmā skolotāja, klases audzinātāja un vēlāk ķīmijas skolotāja bija Gundega Grišāne, tagad Skaistas pagasta pārvaldes vadītāja. Viņa man iedeva pamatzināšanas ķīmijā. Esmu viņai par to pateicīgs. Varētu teikt, ka tāds, kāds esmu tagad, izveidojos, arī pateicoties viņai. Pēc Skaistas skolas abi ar brāli mācījāmies Daugavpils Valsts ģimnāzijā. Centos piedalīties olimpiādēs – ķīmijā, bioloģijā, tur iepazinos ar topošajiem kolēģiem.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 24 (29.03.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.