Jauns pedagogs - jaunas idejas

Jaunā angļu un vācu valodas skolotāja Alīna Lukša ļoti ātri pierada pie savas darbavietas – Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, kurā viņa tagad bieži vien pavada ne tikai darba stundas, bet arī brīvo laiku.

Un vai var būt citādi, ja viņa pati divpadsmit gadus mācījās šajā skolā, un pēc tās beigšanas nekad neaizmirsa par savu iemīļoto mācību iestādi - nāca uz svētkiem un pasākumiem kā skatītāja un kā fotogrāfe. Un, lūk, viņas sapnis īstenojās - Alīna atkal ir savā dzimtajā skolā, bet jau kā skolotāja, kā arī skolēnu vidū iecienītā fotogrāfu pulciņa vadītāja.

Bet par visu pēc kārtas. Lūk, ko pastāstīja pati Alīna: “Sākšu ar savu bērnību. Es mācījos un pabeidzu Krāslavas Varavīksnes vidusskolu. Biju viena no tiem pirmajiem skolēniem, kas gāja nevis vienkārši pirmajā klasē, bet pirmajā klasē absolūti jaunā, milzīgā skolā. Pēc tam es iestājos Daugavpils Universitātē, kuru ap to laiku jau pabeidza mans brālis un brālēns un kurā vēl studēja māsīca. Var teikt, ka šo universitāti jau pārbaudīja mani vecākie radinieki!

Natālija ZDANOVSKA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 25 (1.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR