Svētītā zeme, Ādama dzimtene un Ceilonas tēja...

img

Noruna ir dārgāka par naudu, un atbilstoši jau esošajai tradīcijai pazīstamais Latvijas ceļotājs-ekstremālis Eduards Ļetunovs kārtējo reizi uztic savus vissvaigākos iespaidus “Ezerzemes” lasītājiem.

Un citādi arī nevar būt: Krāslavas iedzīvotājs un veiksmīgs galvaspilsētas uzņēmējs atzīstas, ka viņam ir divi spēka un iedvesmas avoti - noslēpumainas valstis un mazā dzimtene. Tieši tas gadījums, kad ciemos ir labi, bet nekur nav tik labi kā mājās. Krāslavas magnētisms nepieprasa nekādus pierādījumus!

Mūsu pastāvīgie lasītāji, cerams, nav aizmirsuši jau publicētos rakstus par ceļojumiem uz Madagaskaras salu, Gabonu (Āfrikas valsti) un par leģendārā ceļotāja Nikolaja Mikluho-Maklaja maršruta atkārtojumu – braucienu uz Papua-Jaungvineju. Starptautiskā komanda pārvarēja vispārdrošākos maršrutus ar noteiktu mērķi: iepazīt nezināmās pasaules malas un pārbaudīt savus spēkus. Pārgājiens džungļos, iepazīšanās ar aborigēnu pirmatnējo dzīvesveidu vai ar sastingušajiem viduslaikiem - tas ir viens no paņēmieniem, kas ļauj paskatīties uz mūsu pretrunīgās dzīves reālijām no cita skatupunkta. It īpaši tad, ja runa ir par patiesajām un šķietamajām dzīves vērtībām.

Aleksejs GONČAROVS
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 25 (1.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR