Atkritumu apsaimniekošanas jautājums Dagdas novadā joprojām aktuāls

Dagdas novadā, pavasarim tuvojoties, aktivitāte bija manāma ne tikai dabā, bet arī sabiedrībā. Dabā brieda pūpoli un plauka sniegpulksteņi, sabiedrībā brieda nemiers un plauka neizpratne par jauno atkritumu apsaimniekošanas politiku.

Šī neapmierinātība tika apstiprināta ar vairāk nekā 1 000 iedzīvotāju savāktajiem parakstiem.

Dabā vēl joprojām pūpoli un sniegpulksteņi zied, tāpat arī atkritumu apsaimniekošanas jautājumā ar katru dienu uzzied kāda papildus informācija. Lai arī lielais nemiera vilnis ir pāršalcis un kaut kāda skaidrība šajā jautājumā jau ir vērojama, uz daudziem jautājumiem atbildes tiek meklētas un gaidītas Dagdas novada domē un citās valsts iestādēs.

Laikraksta lasītāji uzdod jautājumus, kas radījis šo jezgu ap atkritumiem un kuram būtu jāuzņemas atbildība par to, ka pēc šī gada 1. aprīļa par atkritumu apsaimniekošanu Dagdas novadā jāmaksā krietni vien vairāk?

Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, jāšķetina notikuma pavediens no paša sākuma, jo jezga ap šo jautājumu ir liela, neizpratne daudzās lietās vēl lielāka un atbildes uz jautājumu, kurš vainīgais, un kurš būtu jāsauc pie atbildības, tiek meklētas daudzās iestādēs.

Šoreiz par aktuālāko - maksu par atkritumu izvešanu no šī gada 1.aprīļa un dažiem kurioziem, risinot šo jautājumu, taču turpmāk – arī par Dagdas novada deputātu centieniem situāciju mainīt, Dagdas novada domes atbildēm un iedzīvotāju cīņu, vācot parakstus visa mēneša garumā.

Elizabete VIĻUMA-GRAŽULE
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 25 (1.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR