Hovarda Hjūza piemiņas diena (ir iemesls!)

Bagāto cilvēku biogrāfijas ir visai populāra lasāmviela. Lasītāji, izpētot bagātnieku likteņa pagriezienus, mēģina izzināt viņu panākumu atslēgu, atklāt naudas piesaistīšanas noslēpumu, bet veiksminieku neordinārās biznesa idejas raisa iztēli.

Taču atbildes uz visiem jautājumiem nav iespējams atrast biogrāfijas datos. Daži fakti no veiksmīgo cilvēku dzīves pārsteidz ar savām ekstraordinārām izpausmēm un neloģiskumu. Šķiet, ka visa slaveno un bagāto cilvēku dzīve norisinās atbilstoši kaut kādam scenārijam, kas bija uzrakstīts vēl pirms viņu piedzimšanas.

Hovards Hjūzs kļuva par pirmo cilvēku uz planētas, kura mantiskais stāvoklis pārsniedza vienu miljardu dolāru. Un visa šī bagātība Hjūzam piederēja jau 19 gadu vecumā. Tieši tad viņš pirmo reizi mūžā nopirka... cilvēku. Ne jau kādu vienkāršu personu, bet federālo tiesnesi!

Hovarda tēvs bija talantīgs inženieris. Pirmdzimtais, kurš bija ne tikai sengaidītais dēls, bet arī vienīgais bērns ģimenē, iedvesmoja Hjūzu vecāko veikt svarīgāko izgudrojumu viņa dzīvē. ХХ gadsimta sākums bija saistīts ar naftas bumu, tāpēc Hovarda tēva izgudrotais dimanta urbis, kas deva iespēju izmantot Teksasā iepriekš nepieejamas naftas iegulas, ātri ieguva lielu popularitāti. Inženiera Hjūza firma drīz vien nopelnīja pirmo miljonu, bet pēc tam arī otro.

Andrejs JAKUBOVSKIS
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 26 (05.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.