Atkritumu sāga

Pašvaldības pamatfunkcija ir sniegt novada iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus, veidot novadā sakārtotu, labvēlīgu dzīves un atpūtas vidi.

Cik sakārtota Dagdas novadā ir apkārtējā vide un kādā stāvoklī ir ceļi un ielas – ikviens iedzīvotājs var salīdzināt ar blakus esošajiem novadiem. Tam pamatā ir novada zemais pārvaldes līmenis, kur tiek realizēta haotiska saimnieciskā darbība, un likumu neizpratne. Novada budžeta līdzekļi simtiem tūkstošu apmērā tiek izšķērdēti bezmērķīgos iepirkumos un tehniskajos projektos. Dažāda līmeņa ekonomiskajos forumos un semināros, kuros man nācies piedalīties, Dagdas novads tiek bieži pieminēts kā piemērs bezsaimnieciskumam. Tam kārtējais piemērs ir novada veiktais iepirkums “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Dagdas novadā”.

Pašvaldībai publisko iepirkumu vai publisko un privāto partnerību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā jāizvēlas atkritumu apsaimniekotājs, kurš veiks sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu attiecīgajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonā, par piedāvājuma izvēles kritēriju nosakot saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu. 2015.gada 16.decembrī Dagdas novada iepirkuma komisija apstiprināja atklātā konkursa “Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Dagdas novadā” rezultātus. Komisija nolēma atzīt SIA “Clean R” piedāvājumu par saimnieciski visizdevīgāko, kas atbilst visām atklātā konkursa prasībām un slēgt līgumu ar SIA “Clean R” par atkritumu apsaimniekošanu Dagdas novadā par līgumcenu, kas kopā ar PVN sastāda EUR 324 249,75.

Raimonds Nipers, Dagdas novada domes deputāts

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 27 (08.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.