Augstās modes nedēļa “Varavīksnes” vidusskolā: aksesuāri, netradicionālie tērpi un visas varavīksnes krāsas

img

Ideja par iespēju organizēt skolā nevis vienu dienu, bet veselu nedēļu, kas ir veltīta “augstajai” modei, ir radusies “Varavīksnes” vidusskolas vecāko klašu skolēniem kongresa „Divas dienas bez telefona” laikā, pagājušā gada septembra sākumā.

Līdz ar to tika apstiprināta kongresa projekta autoru un īstenotāju hipotēze - atteikušies no pastāvīgas “sēdēšanas” virtuālajā realitātē, vidusskolēni sāka piedāvāt vairākas interesantas nestandarta idejas, no kurām Modes nedēļa nav vienīgā.

Modei veltītajiem pasākumiem tika paredzēta nedēļa pēc Lieldienām. Pavasaris - visradošākais gadalaiks. 30., 31. marts un 1. aprīlis “Varavīksnes” vidusskolā bija īpašas dienas: spilgtas, neparastas, piesātinātas.

Pasākuma pirmā diena tika veltīta moderniem aksesuāriem. Katra skolas klase (dalībnieku vidū bija visu klašu paralēļu pārstāvji) izvēlējās sev visneticamākos aksesuārus (cepures, platmales, brilles, lakatus, aproces, kaklarotas, brošas, cimdus un tam līdzīgo) kopējā nestandarta tēla radīšanai. Stingrā un prasīgā žūrija - skolas direktores vietniece Vija Marhileviča, lietvede un sekretāre Agita Gureviča, bibliotekāre Oksana Korčagina un pasākumu organizatore Anžela Semjonova - ļoti uzmanīgi izvērtēja katru klasi, ņemot vērā dalībnieku skaitu, klases koptēlu, idejas oriģinalitāti un nodoto fotomateriālu klāstu (katrai klasei atbilstoši nolikuma prasībām bija jāuzrāda žūrijai pēc iespējas vairāk foto-pierādījumu, kas liecināja par aktivitāti un radošumu).

Andrejs JAKUBOVSKIS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 27 (08.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.