Krāslavas amatierteātris

Mūsu mīļo, mazo pilsētiņu 1. aprīlī uzmundrināja kultūras notikums – izrāde “MEITIŅA” Krāslavas kultūras nama pašdarbības teātra režisora Voldemāra Varslavāna iestudējumā.

Likteņa varas vadīts, nokavēju izrādes sākumu, bet, ierodoties un ieraugot pārpilno zāli, sapratu, ka joki mazi. Reti ar tādu aktivitāti mūs lutina krāslavieši.

Skatītāji uzmanīgi sekoja notikumiem uz skatuves, dzīvi reaģēja uz katru aktieru repliku vai darbību. Uz skatuves sen iemīļoti un uzticīgi savam režisoram un vaļaspriekam teātra mīļi –Krāslavas aktieri. Pārdomāta scenogrāfija, glīti tērpi un galvenais – radošs, aizrautīgs aktieru ansamblis.

Neparasts sižets, atraktīva valoda, spraiga aktieru dzīve dotajos apstākļos... Tikai dienu vēlāk, avīzē vērojot neskaitāmās fotogrāfijas, lasot jaukos komentārus sociālajos tīklos, sapratu izrādes nozīmi mūsu ikdienišķajā dzīvē. Un galvenais, stāvot pie durvīm, jo brīvu vietu zālē visu izrādes laiku tā arī nepamanīju, bija patīkami vērot, ka priecīgi un sajūsmas pilni cilvēki, lepni par savu novadu, gāja mājās un katrs man pateica “PALDIES”. Iespēja nodot šo ziņu režisoram un aktieru kolektīvam uz skatuves radās tikai pēc minūtēm 20, kad izretojās pateicēju pulks. Un tagad to pašu ziņu adresēju skatītājiem.

Lai teātra kolektīvu veiksme pavada katrā jaunā izrādē!

Sabiedrība pazīstama persona – Jāzeps Dobkevičs