Aktuāla informācija lauksaimniekiem

img

Pagājušās nedēļas sākumā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Krāslavas nodaļa aicināja visus lauksaimniekus un mežu apsaimniekotājus uz semināru “Par ES un Valsts likumdošanas izmaiņām, kas attiecas uz lauku un mežu apsaimniekošanu”. Pasākumā piedalījās vairāk kā 40 interesenti.

Krāslavas kultūras nama foajē semināra dalībniekus sagaidīja Valentīna Pugajeva ar svaigi ceptu sēklu maizīti un smalkmaizītēm.

Aija Bitinas, ALTUM Daugavpils filiāles Aizdevumu daļas kredītprojektu vadītāja, informēja klātesošos par vienotās valsts finanšu institūcijas – ALTUM darbības virzieniem. Pirms gada vienotā finanšu institūcijā AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” ir apvienojušies trīs uzņēmumi, kas sniedza atbalstu finanšu instrumentu veidā - “Latvijas attīstības finanšu institūcija Altum” (ALTUM), “Latvijas Garantiju aģentūra” (LGA) un “Lauku attīstības fonds” (LAF). AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” turpina īstenot visas līdzšinējās ALTUM, LGA un LAF valsts atbalsta programmas.

Līdz ar vienotas institūcijas izveidi, pilna spektra valsts atbalsta programmas un finanšu instrumenti - aizdevumi, riska kapitāls, garantijas, atbalsts lauksaimniekiem - ir pieejami vienuviet. 

ALTUM mērķis ir ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību efektīvi un profesionāli sniegt atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos, utml.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mācības, mentorings utml.), kā arī realizēt citas valsts deleģētas funkcijas.

Iveta LEIKUMA Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 28 (12.04.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.