“Varavīksnes” talanti: tradīcijas trešais gads

img

Jau trešo mācību gadu pēc kārtas pavasarī Krāslavas Varavīksnes vidusskolā norisinās “Talantu šovs”, kurā piedalās visi gribētāji no 1. līdz 8. klasei. Katru gadu skolēni demonstrē visdažādākās spējas, bet vislabākie no pretendentiem iegūst speciālos kausus.

Visi pretendenti saņem atzinību un speciālus diplomus, kas apliecina viņu radošos sasniegumus, neatlaidīgumu un mērķtiecību sava talanta attīstībā.

Senajos laikos par talantu dēvēja svara vai apjoma mēru. Talanta svars - 16 kilogrami, apjoms - 26 litri. Šādu mērvienību izmantoja Senajā Palestīnā, Senajā Grieķijā un Romā. Tāds pats nosaukums bija lielajai zelta monētai Tuvajos Austrumos. Bībeles līdzība par trim vergiem, kas saņēma no saimnieka pa vienam talantam, kļuva par pamatu tam, lai šo vārdu sāktu izmantot cilvēka apdāvinātības mēroga apzīmēšanai. Līdzība vēsta par to, ka viens no vergiem ieraka savu monētu zemē (ieraka talantu), otrais samainīja monētu (nepievērsa uzmanību talantam), bet trešais vergs ne tikai saglabāja savu talantu, bet arī palielināja tā vērtību (attīstīja talantu).

Cilvēka spēju attīstība sākas skolā. Skolēni ne tikai apgūst visdažādākos mācību priekšmetus, piedalās konkursos un olimpiādēs, viņiem tiek piedāvāta iespēja attīstīt savas spējas vokālajos, deju, mākslas un teātra kolektīvos. Nav atstāti novārtā arī modelēšanas cienītāji, jauni autosportisti, tradicionālo amatu pratēji. Skolas jaunatnei ir iespējams attīstīt savus talantus arī Mūzikas skolā un Mākslas skolā, Bērnu un jauniešu centra pulciņos, kā arī savas skolas ietvaros, kur ir dažādi deju kolektīvi, kori un vokālie ansambļi, teātra un mākslas studijas.

Andrejs JAKUBOVSKIS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 29 (15.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.