Lielajai Talkai gatavojoties

Lielā Talka ir tradicionāls vides pasākums Latvijā, kas tiek rīkots ar mērķi padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē. Šis pasākums nav tikai apkārtnes uzkopšanas un atkritumu savākšanas talka. Lielās Talkas tālejošākais mērķis ir mainīt cilvēku domāšanu, ikdienas paradumus, attieksmi pret vidi.

Andrupenes pamatskolā skolēni zaļo dzīvesveidu apgūst ikdienā. Viņi aktīvi iesaistās dažādās ar vidi saistītās aktivitātēs, rīko un piedalās izglītojošos pasākumos. Skolā darbojas vides izglītības un meža pulciņš. Šogad esam aktīvi iesaistījušies Lielās Talkas rīkotajā konkursā “Latvijai BŪT zaļai”.

Skolēni izveidoja iedvesmojošu video ar moto “Latvijai būt zaļai”, par kuru bija iespējams balsot Lielās Talkas mājas lapā. Tika novadīta vides stunda. Tās laikā skolēni pārbaudīja savas zināšanas dažādos vides izglītības jautājumos. Skolēni rakstīja daiļdarbus par tēmu “Kā būtu, ja būtu…”, domājot, kas mainītos mūsu ikdienā, ja Latvija būtu zaļāka, kā mainītos mūsu domas, mūsu zeme, pasaule.

Sandra Kivko

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 30 (19.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.