Starptautiskā mājamatnieku darbu izstāde Rīgā

img

2016. gada 14. aprīlī Rīgā, Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē notika mājamatnieku un mājražotāju darbu izstāde. Izstādē piedalījās vairāk nekā 80 mājamatnieki no Latvijas un 20 mājamatnieki no Kaļiņingradas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas un Norvēģijas.

Izstādi organizēja nevalstiskās organizācijas EAPN-Latvia un Sieviešu tiesību institūts Baltijas jūras reģiona valstu sadarbības projekta ietvaros. Izstādes mērķis bija veicināt inovatīvas mājamatniecības attīstību un mājamatnieku sadarbību un ekonomisko nostiprināšanos Baltijas jūras reģionā.

Izstādi atklāja EAPN-Latvia valdes priekšsēdētāja Laila Balga. Uzrunai sekoja romu skatuves mākslinieku koncerts.

Informācija par iespēju piedalīties izstādē tika savlaicīgi izsūtīta visām pašvaldībām, kurās darbojas mājamatnieki un mājražotāji. Katra novada pašvaldība savās iespēju robežās atbalstīja māj- amatnieku un mājražotāju dalību izstādē Rīgā. Krāslavas novadu pārstāvēja 4 mājamatnieki – Ludmila Morozova, Aleksandrs Maijers, Olgas Podjavas meita Dominika Podjava un Dzidra Slovecka.

Krāslaviete Ludmila Morozova izstādē prezentēja savu rotaslietu kolekciju – kaklarotas un rokassprādzes no ādas un pusdārgakmeņiem. Ekskluzīvās rotaslietas sajūsmināja ne vienu vien izstādes apmeklētāju un tika dibināti jauni kontakti, pavērās jaunas iespējas. “Man ļoti patika izstādes draudzīgā gaisotne, kurā meistariem bija iespēja dalīties savā pieredzē, apzināt jaunas rokdarbu tehnikas, veidus. Sajūsmināja Kaļiņingradas meistaru darinājumi no bērza tāss, rīdzinieces smalkā tamborējumu tehnika, kurā beretes atgādināja krāšņu puķu dobi.

Iveta Leikuma

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 30 (19.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.