Izvēlamies Dagdu!

Kam tagad ir viegli? Cīņā par izdzīvošanu mūsu redakcija ir spiesta strādāt stingras ekonomijas režīmā. Pirms došanās kādā tālākā braucienā nākas septiņas reizes nomērīt.
Bet kā lai atsaka cilvēkiem, kad ciemos aicina tik uzticīgi “Ezerzemes” draugi kā Sandra Drozdova, vietējās Latvijas Sarkanā Krusta nodaļas un māmiņu kluba vadītāja.

Putnu dienu laikā viņa iepazīstināja mani ar Lolitu Kuprijanovu, kas strādā kopā ar viņu Bērziņu biedrībā “Nākotnei”. Nozīmīga sabiedriskā organizācija tika izveidota, pateicoties jaunajai speciālistei – Bērziņu pagasta galvenajai grāmatvedei, tas notika vēl 2005. gadā. Ilgtspējīgais projekts “Radošās darbnīcas” turpinās līdz šim laikam. Programma ir paredzēta vietējo iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanai un lauku jauniešu iesaistīšanai sabiedriskajās aktivitātēs. Šajās radošajās darbnīcās regulāri tiek izgatavotas dāvanas un suvenīri, ko sasildīja lauku ļaužu roku siltums. Tie tiek virzīti uz konkrētām vietām – uz Veselības un sociālo pakalpojumu centru “Dagda”, Aleksandrovas internātpamatskolu un, protams, arī uz daudzu vietējo iedzīvotāju mājām. Jo ir tik daudz svētku, kad var un vajag dāvināt prieku saviem tuvākajiem – Ziemassvētki, Lieldienas, Mātes diena, 8. marts, dzimšanas dienas, jubilejas…

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 30 (19.04.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!