Dagdas novada pašvaldības atbilde

8. aprīļa “Ezerzemē” tika publicitēts Dagdas novada pašvaldības deputāta R. Nipera viedoklis par atkritumu apsaimniekošanu.

Šajā publikācijā bija minēti vairāki neprecīzi fakti, tādējādi maldinot sabiedrību.

Salīdzinot uzņēmumu atkritumu apsaimniekošanas izmaksas, R. Nipers neņēma vērā faktu, ka SIA “Dova” piestādīja rēķinus iedzīvotājiem par saražoto atkritumu “normu” uz cilvēku, ko tas it kā saražoja. Taču šāda prakse, pielietot “normu” uz cilvēku, vairs netiek izmantota un iedzīvotājiem ir jāmaksā par faktiski saražoto atkritumu daudzumu.

Aplamu matemātisko darbību rezultātā R. Nipers ir publicējis maldinošu informāciju par to, ka pašvaldības izvēlētā atkritumu apsaimniekotāja SIA “Clean R” faktiskā maksa par atkritumu savākšanas 1 kg sastāda 0,465 EUR, bet SIA “Dova” maksa par 1 kg sastāda 0,411 EUR (bez PVN), tādējādi uzsverot, ka izvēlētā apsaimniekotāja cena ir augstāka ne kā SIA “Dova” piedāvātā cena. Zinot, ka 1 tonnā ir 1000 kg, ņemot vērā pretendentu piedāvāto cenu par 1 tonnu, veicot elementāras matemātiskas darbības, ikviens var aprēķināt maksu par 1 kg sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Lai to aprēķinātu, piedāvāto maksu par 1 tonnu jādala ar 1 000 kg (nevis 160 vai 200 kg, kā pēc R.Nipera formulas), tādējādi SIA “Clean R” piedāvātā cena sastāda 0,07442 Eur/kg (74,42 EUR/t), bet SIA “Dova” piedāvātā cena sastāda 0,08225 EUR/kg (82,25 EUR/t), kas būtiski atšķiras no deputāta R.Nipera veikto aprēķinu rezultātiem.

Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļa

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 30 (19.04.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!