“Senioru dzīves skolas” ekskursija uz Krāslavas pamatskolu

Sākot ar pagājušā gada novembri Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā darbojas neformālās izglītības bezmaksas kursi ar nosaukumu “Senioru dzīves skola”, kuros piedalās ap 20 pensijas un pirmspensijas vecuma sievietes. “Senioru dzīves skolas” programmā ir ne tikai lekcijas, bet arī diskusijas par senioriem svarīgākajiem tematiem.

Īpaša vieta pasākumu vidū ir paredzēta ekskursijām kā vienam no aktīvas un izzinošas darbības veidiem. Februārī notika ekskursija uz Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju, kā arī uz Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra jauno ēku. Abi objekti un pati ekskursija atstāja pozitīvu iespaidu uz senioriem, tādēļ tika pieņemts lēmums turpināt nelielus, bet aizraujošus ceļojumus pa dzimto pilsētu un tās ievērojamākajām vietām. Par nākamo objektu izvēlējās Krāslavas pamatskolu, tā kā viens no “Senioru dzīves skolas” programmas uzdevumiem - samazināt atsvešinātību starp jaunāko un gados vecu cilvēku paaudzi, jo viņu ceļi praktiski nekrustojas, tāpēc dažādu paaudžu pārstāvji nevar iegūt savstarpēji noderīgu sadarbības pieredzi.

22. marts bija silta diena. 12 seniori, kuri izteica vēlēšanos piedalīties šajā ekskursijā, sapulcējās pie skolas ēkas jau laicīgi – lielākā daļa pat nedaudz pirms norunātā laika. Pagaidīja kamēr bija ieradusies visa grupa un iegāja skolas vestibilā. Tur mūs sagaidīja direktores vietniece Skaidrīte Gasperoviča un piedāvāja apskatīt instalāciju, kas bija veltīta Lieldienu svētkiem, kā arī pievērsa senioru uzmanību dažām svarīgām detaļām. Pirmais senioru iespaids bija līdzīgs biklai ziņkārībai un apjukumam, ko izraisīja neierastā ekskursantu loma mācību iestādes ēkā, jo vēl nesen, padomju laikos, kā to vēl ļoti labi atceras grupas dalībnieki, uzvedība tajā tika stingri reglamentēta.

Tatjana AZAMATOVA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (22.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.