“Sirds noskaņas” – tikšanās ar novadnieci Gitu Muižnieci

ir laiks

salikt pagātni pa plauktiņiem
sakārtot domas
nosvērt labo un slikto
nomazgāt spārnus

apzāģēt spīta radziņus
satikties ar sirdsapziņu
piezvanīt dvēselei un apjautāties, kā klājas
pārbrist nevaļas grāvjus
padzert tēju ar nokavētajiem saullēktiem
ieskatīties patiesībai acīs
izsolē pārdot grēkus
un mīlēt – kā vienmēr, kā nekad...


Pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma, kopš 1997. gada Latvijā notiek bibliotēku nedēļa. Šogad tā norisinās no 18.- 24. aprīlim. Ik gadu Bibliotēku nedēļai ir savs vadmotīvs, 2016. gadā tas ir – “Attiecības, sadarbība, kopiena”.Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā šīs nedēļas ietvaros notika muzikāli - dzejiska pēcpusdiena “Sirds noskaņas” - tikšanās ar mūsu novadnieci Gitu Muižnieci. “Dzejniece, komponiste, dziedātāja, pasākumu organizētāja un vadītāja, kāzu muzikante”, Gitu pieteica bibliotēkas vadītāja Valentīna Magidas.

Mēs pazīstam Gitas dziesmas, uzdziedam tās draugu pulkā, dungojam vienatnē, tās izpilda populāri dziedātāji – Ēriks Gruzniņš, Santa Kasparsone, Gita Dukaļska un grupa “Starpbrīdis”, Kristīne un Alvis.

Dziesma “Zirnekļa tīklos” (Iešu tev līdz), kas pagājušajā gadā svinēja 15 gadu jubileju, Ērika Gruzniņa izpildījumā LNT “Mūzikas Video” 2002. gadā nominācijā “Labākais šlāgermūzikas video” ieguva laureātes titulu. Balvā – statuete, kuru Gita bija paņēmusi līdzi un katrs klātesošais varēja to novērtēt, paturot rokās.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (22.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.