Pateicības un sajūsmas melodijas

img

Mūzika ir visizplatītākā un saprotamākā pasaules valoda, kas pavada mūs kopš piedzimšanas. Kā vingrošana nostiprina ķermeni, tā mūzika ved uz pilnības augstumiem mūsu dvēseli. Arī mākslas diženums visspilgtāk izpaužas mūzikā!

Divi piecinieki – ne tikai jubilejas datums, bet arī augstākais novērtējums Krāslavas Mūzikas skolas pedagoģiskajam kolektīvam. Un, protams, tā talantīgajai vadītājai Olgai Greckai, kura attīstīja novada mācību iestādes autoritāti līdz starptautiskiem augstumiem. Mūsu jaunie mūziķi regulāri gūst godalgotas vietas valsts mēroga konkursos, piemēram, nesen četri solisti-akordeonisti, pedagoga Anatolija Livčas audzēkņi, izcīnīja sudraba godalgas! Daugavpils kultūras centrā radošo personību sīvā konkurencē par prestižiem apbalvojumiem cīnījās jaunie talanti no deviņām valstīm.

Protams, konkursu uzvarētāji Artēmijs un Anna Kozačuki, Ligita Bižāne un Daniels Dukaļskis rotāja šo jubilejas koncertu. Bet atklāja svētku programmu mūzikas skolas koris Olgas Greckas vadībā, kurai tālajā 1974. gadā Krāslava kļuva par otru dzimteni. Trīsdesmit astoņi gadi administratores darbā! Divi “Krāslaviņas” sastāvi - vokālās daiļrades etalons, bet Jāņa Grecka saksofonistu ansamblis ir jebkura pasākuma rota!

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (22.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.