Divas pavasara sensācijas

Talants ne vienmēr ir dots no dzimšanas, bet jaunības gados tas ir aizrautības, mērķtiecības un strādīguma rezultāts. Krāslavas pamatskola piedāvāja “Ezerzemes” lasītājiem divus sensacionālus jaunumus.

“Sapņoju par teātri”

Aktiera meistarības pamatā ir izteiksmīgas runas prasme. Un daudzām skatuves zvaigznēm kāpiens teātra Olimpa kalnā sākās ar daiļlasīšanas konkursiem. To apstiprina arī jauno daiļlasītāju konkursu popularitāte.

Sestās klases skolniece Evelīna Krista Sitnika ir skolas dramatiskā pulciņa “Avotiņš” dalībniece. Pulciņa vadītāja Ligita Mačuļska ar lepnumu atzīst: “Evelīna Krista ir mūsu vadošā aktrise. No sākuma viņa uzvarēja skolas daiļlasītāju konkursā, pēc tam bija ārpus konkurences novada posmā. Trešo pirmo vietu viņa ir izcīnījusi Jēkabpilī, bet tur uzstājās gandrīz simts labākie daiļlasītāji no visa reģiona!”

Pēc viņas skatuviskā priekšnesuma (tas bija fragments no Jāņa Klīdzēja romāna “Dāvātās dvēseles”) žūrijas loceklis un populārais aktieris Zigurds Neimanis personīgi apsveica un palielīja Krāslavas zvaigznīti. Tik spilgts mākslinieciskais šarms...

Aleksejs GONČAROVS

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 32 (26.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR