Dagdas novada dome — par iedzīvotāju informēšanu

15.aprīļa laikrakstā “Ezerzeme” tika publicēts E.Viļumas-Gražules raksts, kurā tika aprakstīts Dagdas novada pašvaldības informatīvā izdevuma “Dagdas Novada Ziņas” jaunais formāts, kā arī izvirzīti pieņēmumi, kā būtu, ja būtu.

Līdz šim brīdim neviens nav sūdzējies par to, ka izdevums iznāk divās valodās, tieši otrādāk, iedzīvotāji atzina to par labu variantu situācijās, kad ģimenē viens lasa latviski, bet otrs - krieviski, vajag tikai vienu izdevuma eksemplāru, bet turpmāk būs nepieciešami divi.

Pēc konsultācijām ar Valsts valodas centru, tika izskatīti vairāki informatīvā izdevuma izdošanas varianti. Pēc VVC ieteikumiem turpmāk izdevums iznāks latviešu valodā – 8 lappuses biezs un A4 formātā. Tā kā apzināmies, ka ļoti liela daļa jeb precīzāk 53% novada iedzīvotāju (pēc Centrālās statistikas pārvaldes 2011. gadā veiktās tautas skaitīšanas datiem) pārsvarā kā saziņas valodu izmanto krievu valodu, tika nolemts līdz šī gada beigām krievu valodā izdot 2 lappuses biezu un A3 formāta izdevumu krievu valodā. Iespējams, tas daudziem šķitīs neērti, taču informatīvajam izdevumam atvēlētais pašvaldības budžets ir ierobežots un netiks palielināts.

Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļa

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 32 (26.04.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.