Seno baltu karavīru turnīrs Rīgā

img

Dzelžiem šķindot un mūzikai dārdot, Rīgas klubā “Melnā piektdiena” notika īpašs pasākums - Seno baltu karavīru turnīrs, kurā tikās mūsdienu cīnītāji seno baltu tautu bruņojumā. Turnīrā spēkiem mērojās vīri no Latvijas un Lietuvas, kā arī uzstājās vairākas pašmāju muzikālās apvienības.

Pasākumu rīkoja mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāla “Zobens un Lemess” organizētāji sadarbībā ar vēstures rekonstrukcijas apvienību “Exercitus Rigensis”.

Festivāls “Zobens un Lemess” tiek rīkots jau otro gadu Viesītes novada Lonē, šogad no 8. līdz 10. jūlijam.

“Exercitus Rigensis”, tulkojumā no latīņu valodas – Rīgas karaspēks, ir vēstures entuziastu apvienība, kas nodarbojas ar viduslaiku gara un paražu izpēti un iedzīvināšanu mūsdienās.

Latviju turnīrā pārstāvēja - rīdzinieki Arturs, Māris, Vlads, Aldis un Ģirts no “Exercitus Rigensis” un “Vilkaču” pārstāvis Juris. “Vilkači” ir kopa, kas gan dzied kara tautasdziesmas un spēlē tradicionālos instrumentus, gan nodarbojas ar senajām cīņām un arheoloģisko rekonstrukciju. Zemgalieši - Otto un Austris no senā dzīvesveida un cīņu kluba ar seno Tērvetes vācisko nosaukumu “Heiligenberg”. Latgali turnīrā pārstāvēja Toms no “Kroma kolna bruolistes”.

No Lietuvas puses cīnījās Karolis, Eitvydas un Martynas no kluba “Varingis”.
Turnīrā piedalījās arī “Slepenais” bruņinieks, kurš godam cīnījās līdz pusfinālam un visiem par pārsteigumu izrādījās – jauniete.

Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (29.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.