Latvijas NBS militārā parāde notiks “skandalozā” mēra pilsētā

4. maijā Latgales pilsētiņā Krāslava notiks Latvijas Nacionālo bruņoto spēku parāde. Ar ko ievērojama šī pilsēta, reģiona centrs? Krāslavas novads robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju. Bet pilsētas mēra Gunāra Upenieka vārds figurēja vairākos masu medijos publicēto “skandālu” slejās. Kas tad notiek Krāslavā, kāpēc parāde notiks tur?

Latvijas avīze raksta: “Parāde ir veltīta Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 26. gadadienai. Plkst. 9.30 notiks dievkalpojums Krāslavas Sv. Ludviga Romas katoļu baznīcā. Parāde sāksies plkst. 11, bet 12.15 Grāfu Plāteru ielā un pilsētas stadionā būs skatāma ieroču, ekipējuma un militārās tehnikas izstāde.”

“Šajā pilsētā sākas ne tikai Latvija, bet visa Eiropas Savienība,”- paziņoja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis oficiālās vizītes laikā Krāslavā.

Krāslava ir Krāslavas novada centrs, kas atrodas Latvijas dienvidaustrumu daļā un robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju.

Pilsētas mērs ir Gunārs Upenieks, ievēlēts no “Zaļo un zemnieku savienības”. Savas valdīšanas laikā mēra vārds masu medijos ir izskanējis vairāku “skandālu” kontekstā.

“Skandāls” Nr.1: Krāslavas mērs – “Latgale izmirst!”

2016. gada janvārī Upenieks Latvijas radio raidījumam paziņoja, ka Latgale turpina izmirt un vairākos reģionos situācija ir uz šoka robežas. Viņš atzīmēja, ka Krāslavas iedzīvotāji aizvien vairāk dodas peļņā ārpus pilsētas un valsts robežām.

“Demogrāfiskā situācija Latgalē turpina pasliktināties, tiek slēgtas skolas, ceļus neremontē, bet iedzīvotāji tik tikko spēj sevi uzturēt,” viņš teica, komentējot Latgales demogrāfiskos rādītājus.

Avots: www.vesti.lv
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (29.04.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.