Sporta sasniegumi

Kūrortpilsētas Jūrmala brīnišķīgajās vietās Vaivari un Kauguri no 22. līdz 24. aprīlim notika kārtējās sporta orientēšanās sacensības cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Sacensības tika organizētas organizācijas “Tu vari 2016” jubilejas gadā. Cīņa notika sešos sporta veidos: nakts orientēšanās, divu veidu TEMPO, vidējā distance, fotoorientēšanās, stafete.

Dienā, kad norisinājās sacensības, bija nepatīkami laika apstākļi - slapjš sniegs, lietus un krusa. Tomēr tajās piedalījās komandas no Pleskavas (Krievija), Rīgas, Dobeles, Jēkabpils, Sējas pagasta (Rīgas nov.), Daugavpils un pastāvīgie dalībnieki no Krās- lavas invalīdu kluba “Krāslava” - Vjačeslavs Lukaševičs un Anatolijs Lebedoks.

Individuālajās cīņās Vjačeslavs Lukaševičs ieguva 1. vietu nakts orientēšanās sacensībās un TEMPO, 2. vietu summējot TEMPO, vidējo distanci un fotoorientēšanos, 3. vietu - vidējā distancē.

Anatolijs Lebedoks ieguva 3. vietu nakts orientēšanās disciplīnā. Stafetē komandas ierindojās šādā secībā: 1. vieta - “Taciņa”, 2. vieta - “Stiga” (Daugavpils) un “Ausma” (Jēkabpils), 3. vieta - viesiem no Pleskavas.

Komandu vērtējumā Latvijas čempionātā 1. vietā ierindojās “Ausma”, 2.vietā - “Latvija 2”, 3. - Pleksavas komanda.

Starptautiskajā čempionātā 1. vietu ieguva komanda no Pleskavas, 2. vieta - “Ausma”, 3. vieta - Krāslavas komandai.

Individuālajos startos uzvarētāji saņēma medaļas no Jūrmalas novada domes. Komandu vērtējumā uzvarētājiem tika pasniegti atbilstoši diplomi un kausi.

Anatolijs LEBEDOKS