Ģimnāzijas skolēni mācās profesionāli veidot īsfilmas…

2016. gada 13. aprīlī Krāslavas Valsts ģimnāzijas skolēniem bija unikāla iespēja uzņemt pašu sacerētas īsfilmas profesionālā aprīkojumā. Pie mums ciemos bija ieradušies 2ANNAS PROJEKTORS organizētāji, kas veikuši tūri visā Latvijā, bijuši tikai 7 no visām mūsu valsts skolām, tajā skaitā arī te, Krāslavas Valsts ģimnāzijā.

Apmākušais trešdienas rīts ģimnāzijā sākās ar vairāku 2ANNAS PROJEKTORS īsfilmu skatīšanos aktu zālē. Filmiņas bija ļoti interesantas, tās veidoja Baltijas valstu režisori. Īsfilmās attēlotais lika mums visiem aizdomāties par mūsdienu jauniešu problēmām, vērtībām un just līdzi galvenajiem varoņiem. Pēc pusotras stundas lielākā daļa skolēnu devās mācīties, bet tie, kuri bija pieteikušies uzņemt savus stāstus, devās uz trešo stāvu.

Nu visi bija sanākuši kopā. Ģimnāzisti tika sadalīti 4 grupās. Šīm grupām īsā laika periodā bija jāizdomā un jāprezentē savas idejas par īsfilmas saturu un uzfilmēšanu. Divas no četrām pēc godīga balsojuma tika atzītas par labākajām, kuras tad arī gatavojāmies uzņemt. Filmēšanas darbos piedalījās visi tūrei pieteikušies dalībnieki. Katram bija savs pienākums un amats – viens bija režisors, cits operatos, vēl cits scenārists utt.

Laura Dzalbe, 10.klase, Krāslavas Valsts ģimnāzija

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 36 (10.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.