Domās par Latviju...

img

“Sadosimies rokās apkārt savai skolai!” Šāds aicinājums izskanēja Dagdas novada izglītības iestādēm, lai 3. maijā pl. 12:00, dienu pirms Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienas, visi vienlaicīgi izietu laukā un “samīļotu” savu skolu vai bērnudārzu.

Ņemot vērā to, ka akcija notika visās skolās vienlaicīgi, bija jāizvēlas viena no skolām, kuru apciemot. Šogad izvēlējāmies Ezernieku vidusskolu.

Īsi pirms noteiktā laika, skolas laukumā sāka pulcēties skolēni. Pirmos sastapu 3. klases audzēkņus. Sasveicinājos un jautāju, kāpēc bērni ir izgājuši laukā? “Mēs iznācām, lai sadotos rokās un izveidotu apli apkārt skolai.” “Kāpēc jūs tā darīsiet?” jautāju tālāk. “Jo mēs mīlam savu skolu!” skanēja pirmā atbilde un es sapratu, ka audzināšanas mērķis šajā skolā ir panākts, jo atbilde skanēja īsti un patiesi, bez pauzes un priekšā teikšanas – no sirds. Pēc tam viena pēc otras sekoja atbildes, kas atklāja, ka bērniem ir zināšanas un sapratne par to, kādus svētkus mēs svinēsim 4. maijā.

Skolēni gatavojās šim pasākumam jau iepriekš – katra klase bija pagatavojusi papīra kuģīti ar vēlējumiem. Lūk, ko Latvijai un skolai novēl Ezernieku vidusskolas 12. klases skolēni:

Lai Latvija vienmēr būtu ekoloģiski tīra!
Lai Ezernieku vidusskola pilnveidojas un attīstās!
Tev mūžam dzīvot, Latvija!
Es novēlu Latvijai attīstīties visās jomās!
Lai skola zied un plaukst kā pavasara puķe!
Lai Ezernieku skola dzīvo mūžam!
Lai Latvijas labais vārds būtu pazīstams visā pasaulē!


Iveta LEIKUMA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 36 (10.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.