“Dievs, svētī Latviju!”

Šogad 4. maijs krāslaviešiem bija īpaša diena. Te notika NBS parāde, veltīta 26. gadadienai kopš LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas. To ievadīja svinīgais dievkalpojums Sv. Ludvika Romas katoļu baznīcā. Agrā priekšpusdienā dievnamā kuplā skaitā pulcējās draudzes locekļi un daudzie ciemiņi.

Neierasti bija redzēt tik daudz militāru personu dažādos formas tērpos - karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, jaunsargu… Svinīgumu dievnamā radīja daudzie militāro vienību karogi. Goda viesu vidū - valdības pārstāvji, citi politiķi, diplomāti, militārie atašeji. Līdz malām piepildītajā dievnamā Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis kopā ar Krāslavas draudzes prāvestu Eduardu Voroņecki un vikāru Rodionu Doļu, viespriesteriem Marianu Daļecki (Piedruja), Andri Ševelu MIC un Jāzepu Sitnieku MIC (Daugavpils), Aināru Londi (Rēzekne) svinīgi ieveda valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Krāslavas novada vadību un dažas citas augsta ranga amatpersonas.

Pirms dievkalpojuma V.E. J.Bulis sveica valsts prezidentu un citus goda viesus, visus klātesošos Latgalē, Krāslavā. Bīskaps savā uzrunā atzīmēja, ka 4. maijs ir liels notikums - valsts neatkarības pasludināšanas diena. “Pateicība Dievam, ka mums ir sava valsts”, uzsvēra bīskaps. Viņš paziņoja, ka Sv. Mise tiek svinēta par valsts prezidentu, par neatkarīgo Latviju, par tās bruņotajiem spēkiem, par visiem klātesošajiem.

Genovefa KALVIŠA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 36 (10.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.