Kontrolēta uguns, tvaiki un sprādzieni - FIZMIX Krāslavā

img

www.fizmix.lv – Vai kāds ir dzirdējis par šo portālu?

Ar šādu jautājumu sākās katra no trīs mācību stundām, kuru vadīja Kārlis un Edgars, FIZMIX pārstāvji Krāslavas pamatskolā. FIZMIX ir mācību portāls par fizikas tēmām, tīmekļa vietne, kuru mēnesī apmeklē ap 12 tūkstošiem lietotāju. Esmu droša, ka pēc viesošanās Krāslavā lietotāju kļūs ievērojami vairāk, jo tas, kas tika demonstrēts mācību stundas garumā, izraisīja neviltotu interesi. Dega uguns, kūpēja tvaiki, lidoja pudeles, tika “šauts” ar gaisa plūsmu un spridzināts. Nekādu brīnumu – viss ap un par fiziku.

Rādot dažādus eksperimentus, tika uzdoti jautājumi, iesaistīti asistenti no skolēnu vidus. Uzskatāmi un aizraujoši. Īpaša uzmanība tika veltīta drošībai, bet tas nemazināja eksperimentu uzskatāmību.

Atklāti sakot, skolas laikā fizika kā mācību priekšmets man neizraisīja interesi. Atliek vien nožēlot, ka tā netika pasniegta tik aizraujošā, uzskatāmā un saprotamā veidā, kādu to varēju vērot Kārļa un Edgara sniegumā.

Kā un kam radās doma izveidot šādu portālu?

“Šis ir Latvenergo sociālais projekts, kura mērķis ir parādīt, ka fizika ir interesanta un saistoša. Strādājot skolā ar jauniešiem, tika konstatēts, ka daudzi baidās no eksaktajām zinātnēm.

Iveta LEIKUMAi

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 37 (13.05.2016.).

Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.