Krimināls, notikumi

Laika periodā no 06.05.2016. līdz 13.05.2016. Krās- lavas iecirknī tika reģistrēti 58 notikumi. Būtiskākie:

10. maijā Šķaunes pagastā autobuss, kas izvadāja pa mājām vietējos skolniekus, sadūrās ar kokvedēju, kuru nepamanīja putekļos. Četrus skolniekus ar dažādām traumām nogādāja Rēzeknes slimnīcā, divus no tiem mediķi pēc apskates palaida mājās. Tika uzsākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

Naktī uz 12. maiju Krāslavā, Kaplavas ielā, nenoskaidrotas personas, iekļūstot remontējamā mājā, izdarīja elektroinstrumentu - firmas “Makita” 2 slīpmašīnu, perforatora un urbj- mašīnas, kā arī mazgāšanas iekārtas “Karcher” zādzību. Notiek kriminālmeklēšanas pasākumi, vērsti uz vainīgo personu noskaidrošanu.

6. maijā Krāslavas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Ezerkalna ciemā nenoskaidrotas personas no pirts priekštelpas nozaga mūzikas centru ar vienu skaļruni.

12. maijā Indras pagasta iedzīvotājs, 1985. g. dzimušais V., atrodoties policijas automašīnā, nogādāšanas laikā uz Krāslavas policijas iecirkni, no aizmugures mēģināja uzbrukt policijas darbiniekam, žņaudzot to. Sakarā ar šo notikumu tika uzsākts kriminālprocess, atbilstoši Krimināllikuma 269.p.1.d., kur paredzēta sankcija - brīvības atņemšana līdz 5 gadiem.

13. maijā apm. plkst. 1.00 naktī M., dzim.1990.g., nepakļāvās policijas darbinieka likumīgajai prasībai apturēt transportlīdzekli, taču bēgšanas laikā nesavaldīja svešo AUDI 80 un nobrauca no ceļa, izdarot divus kūleņus. Automašīnā atradās vēl 3 cilvēki, visi guva dažādus miesas bojājumus, viens tika nogādāts Daugavpils slimnīcā.