Ar asarām par atkritumu apsaimniekošanu Dagdas novadā

Atkritumu apsaimniekošana Dagdas novadā ir aktuāls jautājums kopš šī gada sākuma. Sākotnēji, pateicoties dažiem domes deputātiem, problēma tika apjausta jau domes sēdēs pēc iepirkuma rezultātu pasludināšanas, vēlāk izveidojušos situāciju asi kritizēja sabiedrības mēles.

Neapmierinātie novadnieki savu viedokli pauduši gan tiekoties ar firmas pārstāvjiem, gan uzdodot jautājumus iepirkuma speciālistu komandai un novada domei, gan vēršoties augstāk stāvošās valsts iestādēs.

Lai arī valsts iestādes atzinušas, ka tiem ar likumu nav tiesību iejaukties pašvaldības pieņemtajos lēmumos, jo tās galvenokārt tikai pārrauga pašvaldību darbu, nevis regulē to darbību, problēmas esamība novadā ir acīm redzama.

Aprīlī redakcija saņem neskaitāmus zvanus ar sūdzībām, ka jaunā atkritumu apsaimniekošanas firma nepilda līguma prasības un atkritumus neizved katru nedēļu kā noteikts līgumā, bet tikai divas reizes mēnesī u.c. No redakcijas puses novadnieki tika mierināti ar to, ka aprīļa mēnesis ir tā saucamais “pārejas periods”, kad firma iepazīst novadu, cilvēkus, vietas utt.

Elizabete Viļuma - Gražule

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 38 (17.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.