Meistara stunda mirkļa garumā

img

Vai jūs pazīstat kādu skolēnu vai studentu, kurš turpina nākt uz nodarbībām arī pēc izlaiduma? Izrādās, ka Krāslavā tādu ir krietns pulciņš.

Lai gan biedrības “Pieci airi” vadītā “Senioru dzīves skola” veiksmīgi pabeigusi pirmā gada ziemas nodarbību ciklu, pēc senioru iniciatīvas nodarbības turpinās.

Ierastajā nodarbību laikā Krāslavas novada centrālās bibliotēkas lasītavā seniori sapulcējās uz tikšanos ar mūsu novadnieku, mūzikas instrumentu meistaru, mūziķi Aleksandru Maijeru.

Iepazīšanās sākumā bija iespēja noskatīties video fragmentu no pagājušā gada Garīgās mūzikas festivāla jaundarbu koncerta, kurā Jēkaba Jančevska skaņdarbu “No letu zemes” kopā ar Valsts akadēmisko kori “Latvija” un Liepājas simfoniskā orķestra stīgu grupu izpildīja Aleksandrs Maijers. Jāpiemin, ka mūsu novadnieks pagājušajā gadā ir uzstājies arī kopā ar Latvijas Radio kori Latgales vēstniecībā GORS.

“Jūs mani nedaudz samulsinājāt ar šī koncerta atskaņošanu...” video fragmentu komentēja mūziķis. “Tā nav mana ikdiena. Mani vienkārši uzaicināja... vairāk es spēlēju savam priekam. Protams, uzstāšanās publikai rada citādas izjūtas. Esmu spēlējis vairākos kolektīvos un muzikālajos projektos - grupās “Lūcis”, “Ze Laika Pareģotāji”, “Oroboro”, kas bija viens no ilglaicīgākajiem projektiem. Ir ierakstīti kopīgi diski, esam spēlējuši dažādos pasākumos.”

Aleksandrs saka, ka mīl mūziku un izskatās, ka arī mūzika mīl viņu, jo kā gan citādi viņš varētu izvilināt melodiju gandrīz no visa, ko paņem rokās?

Iveta LEIKUMA
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 39 (24.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.