“Pa mazumiņam no visas pasaules”

Pilnīgi negaidīti darba nedēļas vidū uzzināju, ka “Varavīksnes” vidusskolā notiks režisora Andreja Jakubovska teātra kolektīvu priekšnesums. Un es nevarēju palaist garām šo pasākumu savā dzimtajā skolā.

Skatītāji atnāca ar ziediem un fotoaparātiem, kaut gan režisors brīdināja, ka šoreiz nebūs tas, kam droši vien gatavojās atnākušie, un paskaidroja, ka tā būs savdabīga atklātā stunda skatuves mākslā. Mūsu režisors laikam ļoti uztraucās! Īstenībā tā bija īsta teātra izrāde trijās daļās - “Pa mazumiņam no visas pasaules” - ar talantīgiem aktieriem, skaistas, apburošas mūzikas pavadījumā.

Uz skatuves savu meistarību demonstrēja trīs skolas teātra kolektīvi, kurus vada Andrejs Jakubovskis. Valodu teātra grupa “Nerrs”, kurā darbojas vecāko klašu audzēkņi, skolas teātra kolektīvs “Aina”, kuru var nosaukt par eksperimentālo, jo šie skolēni sāka mācīties skatuves mākslu no 5. klases (pašlaik tā ir 7. klase), un tagad ir ļoti interesanti, kādu rezultātu sasniegs šis kolektīvs nākotnē. Trešā grupa - “ASNS”.

Natālija ZDANOVSKA

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 39 (24.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.