Skolas forma - prestižs un ne tikai...

Sveicināti, cienījamie lasītāji! Vienā no iepriekšējiem numuriem, intervijā “Ezerzemes” korespondentam es apsolīju pastāstīt par skolas formu.

Atgādināšu, ka šo tematu nesen aktualizēja vecāku kluba “Varavīksne” dalībnieki. Mēs organizējām jau divas tikšanās, vienu - kluba ietvaros, otru - ar 1.-5. klašu skolotājiem un skolas administrāciju. Šajās tikšanās reizēs mēs sniedzām dalībniekiem vispārīgu informāciju un apspriedām visus “par” un “pret”, kā arī pārrunājām nākamos rīcības soļus. Šis temats tika apspriests arī 19. aprīlī, kad notika vecāku konference un tās dalībniekiem tika piedāvāts atzīmēt trīs galvenos plusus un trīs mīnusus, kā arī atbildēt uz dažiem jautājumiem. Gribas uzsvērt, ka galvenā barjera, kas traucē atbalstīt skolas formas ieviešanu, ir informācijas trūkums. Pēc vispusīgās informācijas iegūšanas tie, kas bija pret vai šaubījās, iestājās jau galvenokārt “par” skolas formu. Bet par visu pēc kārtas.

Kā radās ideja. Pašlaik, atbilstoši informācijai internetā, Latvijā skolas forma vai tās elementi ir ieviesti vairāk nekā 90 skolās. Laiku pa laikam arī mēs dzirdējām no vecākiem, ka būtu labi ieviest skolas formu Krāslavas skolās. Mēs, vecāku kluba dalībnieki, nolēmām pāriet no vārdiem pie darbiem un sākām izstrādāt šo jautājumu. Viens no mūsu kluba mērķiem ir radīt labvēlīgu vidi bērniem, tāpēc mēs secinājām, ka skolas forma var kļūt par pozitīvu instrumentu, kas palīdzēs veidot draudzīgu atmosfēru bērnu kolektīvā. Mēs iestājamies par to, lai skolas forma netiktu ieviesta piespiedu kārtā. Mēs gribētu, lai skolēni labprāt valkātu skolas formu un apzinātos tās galveno misiju.

Konstantīns Kozačuks

Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 40 (27.05.2016.).


Lasi “Ezerzemi” arī elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,38 EUR.